Tuleva näyttely: Muodonmuutoksia – Lauri Erikssonin valokuvia 28.9.2024-15.12.2024

Lauri Eriksson: Käsi (omakuva), 2022
Lauri Eriksson: Käsi (omakuva), 2022.

Valokuvaaja Lauri Eriksson (s. 1965) on jäljittänyt elinympäristöstään omaelämäkerrallisia tapahtumia, aineksia ja kerrostumia muovaten niistä uusia sommitelmia: valokuvia ja tekstejä. Lauri Erikssonin maisemat, omakuvat ja havainnot sitovat yhteen kollektiivista kaipuuta ihmisen ja ympäristön monimuotoisessa vuorovaikutuksessa.

Muodonmuutoksia-näyttely on Lauri Erikssonin ensimmäinen laajempi yksityisnäyttely Tampereella. Nyt avautuvassa näyttelyssä on ensi kertaa esillä Erikssonin eri tekniikoilla toteuttamia valokuvateoksia viimeisen 35 vuoden ajalta. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan valokuvakirja Muodonmuutoksia (Parvs), joka sisältää Lauri Erikssonin valokuvien lisäksi Erikssonin kirjoittaman esseen sekä muita fragmentaarisia tekstejä. Muodonmuutoksia-näyttelyn teokset kietoutuvat modernin ihmisen leikkauspisteisiin: sanojen, asioiden, sosiaalisten ja materiaalisten ulottuvuuksien kohtaamisissa.

Lauri Erikssonin teoksissa vuorottelevat maisemat, omakuvat ja arkistodokumentit. Hänen työskentelyään ovat innoittaneet modernin elämän haurastuminen ja taidehistorian eurooppalainen perinne. Eriksson on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Eriksson on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi, ja hän valmistelee parhaillaan taidehistorian väitöskirjaa Helsingin yliopiston Historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmassa. Erikssonin valokuvateoksia on Suomen valtion taidekokoelmassa.

Suosittele muillekin

Ajankohtaiset

Emil Aaltosen museo Pyynikinlinna
Tapahtumat

Taideluennot

To 10.10. klo 17.30 Hollantilaiset ja flaamilaiset taiteilijat Emil Aaltosen kokoelmissa.

To 14.11. klo 17.30 Josef Alasen elämästä ja taiteesta.

Pääsymaksu/Museokortti.

LUE LISÄÄ!

Tutustu myös näihin

Menneet näyttelyt

Pyynikinlinna 100 vuotta
Menneet näyttelyt

Pyynikinlinna 100 vuotta 24.2.2024-2.6.2024

Näyttelyssä esitellään Pyynikinlinnan vaiheita sadan vuoden ajalta. Esillä on myös arkkitehti Jarl Eklundin rakennuspiirustusten helmiä ja arkkitehtitoimisto Hanna Lyytinen Oy:n esittely Pyynikinlinnan peruskorjauksesta vuonna 2020.

LUE LISÄÄ!